Because I’m worth it

Äldste sonen är tillbaka igen efter sin tripp till Norge och idag avlade han och jag ett besök hos Vas Vitrum Crystal här i Vadstena, ett glasbruk som funnits i samma familj i fem generationer. De är enormt framgångsrika och enormt skickliga.

Efter att vi strosat runt en stund och beundrat allt det vackra föll min blick på en av de utsökta glasfigurerna. Hon var jag, jag var hon. På en millisekund bestämde jag mig för att köpa henne, som en hommage till mig själv.

Med sin form symboliserar hon mig, någon som pressas mot marken men som aldrig slutar sträcka sig uppåt, mot ljuset. Som inte ger upp. Som böjs, men inte bryts.

Nu står hon i mitt vardagsrumsfönster och påminner mig om vem jag är.

4 thoughts on “Because I’m worth it

  1. Ljuvlig! Så rätt gjort att köpa den! Jag sommarjobbade på Orrefors glasbruk som guide när jag var 19 och blev helt frälst i glas som material. Jag blir nästan tårögd när jag tänker på det. Många år senare besökte jag ett företag som tillverkar tekniskt glas och ägaren där berättade att glas lever, även när det är fast. Man ser på skyltfönster som suttit i många årtionden är tunnare upptill och tjockare nertill, för glaset “flyter” neråt. Han och jag tittade på varandra och vi var som båda lika berörda över det, kärleken till glas som material.

    Och jag har insett med åren att det är VÄRT att lägga pengar på föremål man tycker är innerligt vackra, för det där med vackra ting och evig lycka stämmer! Bra gjort av dig!

    Liked by 1 person

    • Vilken fin tanke, och lite sorglig, att glaset lever fastän det är fast. Och ibland är det verkligen så att ett föremål liksom talar till en och då är det bäst att lyssna😉 Tack o kram😊

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s