Förändring

Jag tänker och tänker. Något måste bli annorlunda, något måste förändras. Jag får inte utsätta mig för sådan stress mer. Idag slår hjärtat lugnt och blodtrycket är normalt. Ingen hjärtinfarkt alltså, utan stress. Det var likadant under en alldeles för jäklig period i vintras, att hjärtat slog ojämnt och blodtrycket var högt.

Några saker har jag kommit fram till:

  • Jag kan inte påverka situationen i stort. R är sjuk och det kan jag inte göra något åt. Det enda jag kan påverka är hur jag hanterar det.
  • Jag är förbaskat trött på att vara den det är synd om, den man tittar på med medlidsam blick. Det är fint med medkänsla, men…
  • Ingen annan kan tala om för mig hur jag ska göra eller vara i den här situationen. Ingen anhöriggrupp, kurator, kompis eller bloggare. Det är jag själv som måste söka i mitt inre efter orsaker och nycklar. Som måste hitta svaren. Kanske med hjälp, men det är jag som måste göra arbetet.
  • Jag behöver ha bättre kontroll över mina tankar och känslor.
  • Jag måste släppa taget om R och hela situationen.
  • Jag måste tillåta mig själv att ha det bra.

Jag har också insett att R’s (lyckade) försök att göra mig ledsen förmodligen är hans sätt att bibehålla nån sorts kontroll över mig. När jag inte har något med honom att göra är jag oftast på gott humör och känner att livet är rätt härligt, och enligt personalen är han oftast på ganska gott humör, deltar i aktiviteter osv. Kanske vi inte borde träffas alls? Vi far ju bara illa av det båda två. Det tål att funderas på.

Så, arbetet fortsätter och vägen den går framåt, om än i en något ojämn takt. Vem vet, nån dag kanske jag till och med är framme…

One thought on “Förändring

  1. Det du skriver är i mina ögon en klockren beskrivning av en andlig väg. 🙏🏻 Att fullt ut ta ansvar för sig själv och sitt liv ❤️ Oavsett.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s